Årene omkring 1900 var en progressiv tid i Danmark. De gamle magthavere var på retur og blev erstattet af en ny frembrusende kulturelite. Midt i kredsen af forfattere og andre intellektuelle færdedes en af tidens mest feterede skuespillerinder. Det var et chok der gav genlyd, da hun vendte teatret ryggen for at blive prædikant. Hør om det i tredje afsnit af Blafrende Flammer, en serie med omdrejningspunkt i den tidlige danske pinsevækkelse.

Hovedkilde: Anna Larssen Bjørner: Teater og Tempel. Inspiration: Svend Brinkmann og Peter Triantafillou (red.): Psykens historier i Danmark. Lydklip: ”Engang leved’ jeg for Verden” (archive.org; melodi: F.A. Blackmer; tekst: Emsy Collet).

Skriv til nc@blafrendeflammer.dk eller find mig på Twitter: @lajChr. Hvis du vil høre flere historier, så husk at abonnere på serien der hvor du lytter til podcasts. Giv endelig nogle stjerner på iTunes eller et “like” til Facebook-siden.

Du kan støtte kommende afsnit via blafrendeflammer.10er.dk. Du kan også fortsat få 25% rabat på et domæne og webhotel til dit eget projekt via blafrendeflammer.dk/surf.

© 2017 Nikolaj Christensen

Share | Download(Loading)