Efter tre afsnit i træk med fokus på hovedstaden må vi videre ud i landet for at finde de steder hvor pinsebevægelsen var mest dynamisk i 1910’erne, blandt andre Odense, Næstved og Bylderup-Bov. Hør i femte afsnit af Blafrende Flammer om hvilken forskel overgangen til egentlige pinsemenigheder gjorde, og hvorfor der alligevel var modstand mod det. Og så løfter jeg sløret for hvordan Metodistkirken i Danmark næsten blev splittet i to.

Udvalgte kilder: Christine Jensen: Nicolai Hansens Liv og Virke. F. Bredahl Petersen (red.): Danmarks Frikirker. Tommy Davidsson: Lewi Pethrus’ Ecclesiological Thought. Inspiration: H. Richard Niebuhr: The Social Sources of Denominationalism, samt Francesco Alberoni: Movimento e istituzione (engelsk: Movement and Institution). NB! Nogle af de foregående henvisninger er Amazon Associate-links, som Blafrende Flammer får en lille bid af kagen for hvis du køber gennem dem – uden det koster dig ekstra.

Skriv til nc@blafrendeflammer.dk eller find mig på Twitter: @lajChr. Hvis du vil høre flere historier, så husk at abonnere på serien der hvor du lytter til podcasts. Giv endelig nogle stjerner på iTunes eller et “like” til Facebook-siden.

Støt kommende afsnit via blafrendeflammer.10er.dk.

© 2018 Nikolaj Christensen

Share | Download(Loading)